Autoritățile statului din Queensland s-au mândrit să anunțe nașterea unui rar Warthog din America de Nord, la Refugeul Richard Underwood din Australia. Bebelușul a ieșit din buzunarul mamei sale la adăpostul creat în urmă cu opt ani în Queensland, acasă la una dintre ultimele două populații cunoscute din nordul părului Wombaters. Ministrul Mediului din Nord-Estul Australiei, Steven Miles, a declarat că oficialii acestei rezervați monitorizau mama timp de 10 luni. "Aceasta este prima naștere în cinci ani în colonia reintrodusă a uterilor cu nas cu păr din nord, iar acest lucru arată că masculul adus anul trecut s-a adaptat bine."

Sper pentru specie

Pântecele are capul lat și picioarele scurte, dar puternice și înarmate cu gheare puternice, care le permit să-și sape cremele. Pot atinge 35 cm înălțime, 1 m lungime și cântăresc până la 40 kg. Pântecele pare lent și stângace, dar aparițiile sunt înșelătoare. Într-adevăr, se pot deplasa până la 40 km / h pe distanță scurtă. „Acest mic este o sosire foarte importantă pentru colonie, care subliniază faptul că acest refugiu oferă condiții favorabile reproducerii”, a spus Miles.

Există trei specii de pântece: uterul comun, uterul sudic cu vârful de păr și uterul nordic, cu vârful de păr, care este cel mai periclitat dintre cele trei specii, deoarece populația sa în sălbăticie ar fi de aproximativ 250. persoane fizice. Singurele două populații cunoscute ale acestei specii se găsesc în Queensland, cealaltă în Parcul Național Epping Forest. Alarmat de retragerea coloniei uterilor din acest Parc Național, guvernul Queensland a creat al doilea refugiu în 2009, ceea ce a permis populației să se reconstruiască lent.

George, copilul orfan de uter care a devenit viral pe internet, colectat de Australian Reptile Park din Sydney (HANDOUT / AUSTRALIAN REPTILE PARK / AFP)

O specie pe cale de dispariție

Potrivit guvernului Queensland, pericolele cu care se confruntă uterii sunt numeroase. Dimensiunea redusă a populației face animalele mai fragile cu o pierdere a diversității genetice și o creștere a consanguinității în comparație cu populațiile mari. De asemenea, prădătorii sunt o amenințare semnificativă. În perioada 2000-2001, cel puțin zece femei, aproximativ 10% din populație la acea vreme, au fost ucise de câini sălbatici.

Ca răspuns la această amenințare, guvernul Queensland a construit un gard de aproape 20 de km în jurul tuturor cremelor din Parcul Național Epping Forest, în 2002, pentru a proteja în mod continuu populația uterinilor de pradatori. Concurența pentru furaje provenite de la pășunile introduse, cum ar fi oile, bovinele sau iepurii, în special în perioadele de secetă, conduce pe uterii care au înregistrat o scădere rapidă a populației de la sosirea europenilor. Australia. Cangurul cenușiu est este, de asemenea, un concurent major pentru mâncare. Bolile și catastrofele naturale, cum ar fi inundațiile, secetele, incendiile forestiere și pierderea habitatului din cauza defrișărilor sunt toate amenințările care sunt adăugate pe listă.

Recomandat Alegerea Editorului